Tähdellistä

Otavan oppikirjailijoiden verkkolehti

Numero 2/2014

Tätä tekstiä kirjoittaessani koulua on käyty jo pari kuukautta, ja uusi lukuvuosi on polkaistu vauhdilla käyntiin. Oppilaat ja opettajat ovat täydessä työn touhussa, mikä on tarkoittanut myös oppimateriaalien markkinoinnille työntäyteisiä päiviä.

  Lue loput

Otavan oppikirjailijoiden koulutuspäivässä 11. kesäkuuta Hankenilla kuultiin mielenkiintoisia puheenvuoroja tulevaisuuden koulun ja oppimateriaalien liepeiltä.

  Lue loput

Suomi oli 8.–12.10. pidetyillä Frankfurtin kirjamessuilla ensimmäistä kertaa messujen teemamaana. Oppimateriaalit olivat esillä aiempaa laajemmin, ja Otava oli mukana suomalaisten oppimateriaalikustantajien yhteisosastolla.

  Lue loput

Tarvitaanko oppikirjaa? kysyy Eenariina Hämäläinen kolumnissaan. Monissa oppikirjan tulevaisuutta käsittelevissä keskusteluissa perinteistä oppikirjaa pidetään tarpeettomana. Miksi olisi syytä kuunnella oppikirjoihin kriittisesti suhtautuvia keskustelijoita?

  Lue loput

Joskus tekee hyvää katsella asioita tutusta poikkeavasta näkökulmasta. Juuri niin ovat tehneet Otavan vieraiden kielten osaston toimittajat Mariann Kaukinen ja Sari Mommo. He ryhtyivät oppikirjailijoiksi.

  Lue loput

Otavan oppikirjailijoille jaettiin maaliskuussa kaksi Otavan Kirjasäätiön palkintoa. Filosofian maisteri ja englannin aineenopettaja Jaakko Mäki sai Otavan Kirjasäätiön oppimateriaalipalkinnon. Puhetaidon kouluttaja ja teologian tohtori Juhana Torkki taas palkittiin tietokirjapalkinnolla.

  Lue loput

Yhä useammalla oppitunnilla käytetään digitaalisia oppimateriaaleja, ja ylioppilaskoe muuttuu lähivuosina kokonaan sähköiseksi. Olisiko nyt oikea hetki kaivaa esiin Otamatic eli Otavassa kehitetty täysin automaattinen kokeidenkorjauskone? Entä olisiko Compis-koulutietokoneelle vielä käyttöä?

  Lue loput

Oppikirjasarjojen digituotteet yleistyvät vauhdilla, ja niitä tehdessä moni onkin kuullut tuttavallisen tittelin koodari. Ohjelmoijan työtä Tähdelliselle valottaa projektisuunnittelija Tuomas Yrjänäinen.

  Lue loput

Otavan historiaan mahtuu lukuisa joukko mielenkiintoisia ja monipuolisia oppikirjailijoita. Mitä he puuhailevat nyt ja mitä heille on jäänyt mieleen Otavan vuosista? Tästä kerrotaan uudessa Konkarin kuulumisia -juttusarjassa. Sarjan aloittaa legendaarinen englannin kielen pedagogi ja oppikirjailija Diana Webster.

  Lue loput

Argentiinalais-suomalainen espanjan opettaja María Savilaakso harrastaa naisten lukupiiriä. Pelkästään naisista koostuvassa lukupiirissä keskustellaan joskus pitkäänkin.

  Lue loput