Tähdellistä

Otavan oppikirjailijoiden verkkolehti

Numero 2/2013

Tänä kesänä akut sai ladata poikkeuksellisen hienossa säässä. Kesän helteet purkautuivat ainakin meillä Lohjansaaren mökillä usein ukkosina: pitkiä hellejaksoja seurasivat nopeat, ilmaa raikastavat ukkoskuurot.

  Lue loput

Otavan oppikirjailijoiden koulutuspäivä ja kesäjuhla järjestettiin 12. kesäkuuta. Hankenin juhlasalissa kuultiin tulevaisuudentutkija Ilkka Halavaa ja opetusneuvos Pirjo Sinkoa. Iltapäivän työpajoja vetivät Pirjo Aunio ja Ritva Ketonen, Pirjo Sinko, Matti Lattu sekä Jaakko Pöyhönen.

  Lue loput

Yläkoulun matematiikan kimpussa puurtava ryhmä on tuttu näky sekä Otavan käytävillä, Keski-Suomen hotelleissa että kesäisellä Keuruulla. Lämminhenkisessä oppikirjailijaporukassa työmoraali on korkealla.

  Lue loput

Joskus elämään kaipaa särmää ja kipinöintiä. Niinpä laitoin kesällä ilmoituksen kansainväliselle deittipalstalle. Eikä aikaakaan, kun minua lähestyi amerikkalainen kenraaliluutnantti Franklin Casey Mills, joka palveli paraikaa sotilastarkkailijana Lähi-idässä.

  Lue loput

”Vaikka ruotsinkieliset oppimateriaalimarkkinat ovat huomattavasti pienemmät kuin suomenkieliset, pystyy Otava toimimaan siellä kannattavasti”, sanoo ruotsinkielisen oppimateriaaliosaston kustannuspäällikkö Magdalena Lindberg.

  Lue loput

2.5.2012 oli Otavassa historiallinen päivä: Maggi Lindberg aloitti kustannuspäällikkönä, ja Maggin myötä alkoi ruotsinkielisen oppimateriaalin kustantaminen.

  Lue loput

Tove Jansson pyrki vastaamaan kaikkiin saamiinsa kirjeisiin, esimerkiksi jos Muumeissa jokin asia jäi pientä lukijaa ihmetyttämään. Myös Otavan toimittaja sai kirjailijalta kirjeen – ja vielä toisenkin.

  Lue loput

Kimmo Päivärinta on historian ja yhteiskuntaopin opettaja Helsingin medialukiossa ja kolmen tyttären isä. Alakoulusta lukioon yltävä Forum-oppimateriaalisarja on työllistänyt Kimmoa jo vuosia. Vapaa-aikanaan hän on intohimoinen palapelien rakentaja.

  Lue loput

Otavan Kirjasäätiö jakaa vuosittain oppimateriaalipalkinnon tunnustuksena merkittävästä saavutuksesta oppimateriaalien saralla. Tänä vuonna 15 000 euron suuruisen palkinnon sai Tuhattaituri- ja Koulun ympäristötieto
-sarjojen tekijä, oppikirjailija Päivi Vehmas.

  Lue loput

Palkintoraati vaikuttui lastenkirjailija, oppikirjailija Reeta Aarnion vahvasta ja omaperäisestä fantasiamaailmasta.

  Lue loput

Megafon onnistuu tavoitteessaan tehdä ruotsin opiskelusta hauskaa ja innostavaa, arvioi raati.

  Lue loput

Salla Savolainen sai viime keväänä Kuvittajat ry:n Kukko-palkinnon, joka myönnetään joka toinen vuosi ansioituneelle oppimateriaali- tai tietokirjakuvittajalle.

  Lue loput