Tähdellistä

Otavan oppikirjailijoiden verkkolehti

Numero 2/2012

Koulun lukuvuosi on jo päässyt hyvään vauhtiin. Syksy merkitsee niin opettajille kuin oppilaillekin uuden alkua. Syksyllä moni etsiytyy myös uuden harrastuksen pariin, ja kesätauon jälkeen kokoonnutaan sankoin joukoin erilaisiin kulttuuritapahtumiin. Almanakat täyttyvät merkinnöistä.

  Lue loput

Kouluvuoden jäljiltä takki oli keväällä melkoisen tyhjä. Ajatukset eivät kulkeneet, eikä töiden tekeminen oikein maistunut. Toukokuun lopulla tiesin, että kesälomani ei kuitenkaan koulun päätyttyä vielä alkaisi.

  Lue loput

Idea Otavan oppikirjailijoita esittelevästä valokuvaseinästä syntyi noin vuosi sitten. Mietin, miten oppikirjailijat voisivat näkyä ja olla läsnä vielä enemmän. Saman tien tuli ajatus isosta joukosta valokuvia, joissa oppikirjalijat ovat pääosassa.

  Lue loput

Juhlava Kulosaaren Casino kokosi käsikirjoitustyössä ja markkinointitilaisuuksissa viime talvena ahertaneet oppikirjailijat juhlimaan kesän alkamista.

  Lue loput

Elokuussa Otavan oppimateriaalitoimittajat pääsivät miettimään julkaisuprosessia vaihteeksi käsikirjoittajan näkökulmasta. Kirjailija ja käsikirjoittaja Johanna Sinisalon esityksen aiheena oli Luovan tiimin anatomia.

  Lue loput

Otavan ruokalan Satu ja Helena kokkaavat maittavat eväät oppikirjailijoiden kokouksiin. Usein kokoontuvat ryhmät tulevat keittiön väelle tutuiksi – ja kaikkein nälkäisimmät ryhmät muistetaan hellan ääressä parhaiten.

  Lue loput

Viime keväänä Otavan Kirjasäätiö jakoi ensi kertaa 15 000 euron suuruisen oppimateriaalipalkinnon. Palkinnon sai oppikirjailija Sinikka Raikunen. Sinikkaa ylistetään palkinnon jakoperusteluissa määrätietoiseksi ja rohkeaksi oppikirjailijaksi, jolla on vahva pedagoginen näkemys ja monipuoliset eriyttävän opettamisen taidot.

  Lue loput

Tuula Kallioniemen työ lasten- ja nuortenkirjailijana palkittiin viime keväänä valtionpalkinnolla. Valtion kirjallisuustoimikunnan perusteluissa kiitellään Tuulaa siitä, että hän kirjoittaa suurella sydämellä ja laajalla tunnerekisterillä.

  Lue loput

Tässä Tähdellistä-lehden numerossa esitellään Otavan ruokalan taideteokset. Ruokalan visuaalista ilmettä hallitsevat Hannu Väisäsen Kalevala-kuvitukset vuodelta 1998.

  Lue loput

Opettajille suunnattu, huippupuhujien tähdittämä Campus-seminaari järjestettiin 5. syyskuuta. Helsingin Savoy-teatterissa. Viime vuoden tapaan Campus oli osallistujille ilmainen, ja paikalla oli noin 600 opettajaa.

  Lue loput