Tähdellistä

Otavan oppikirjailijoiden verkkolehti

Numero 2/2011

Syksy on jo pitkällä, lehdet lähes varisseet puista – mutta ilmat ovat vielä lämpimiä ja kuulaita. Hyvä kumppani pimeneviin iltoihin on mieluisa ja ajatuksia avartava kirja tai lehti.

  Lue loput

Otava järjesti oppikirjailijoille kesäjuhlan 15. kesäkuuta. Asiantuntijavieraana luennoi Vuoden 2011 tietotekniikkavaikuttaja Taneli Tikka aiheenaan nuoret internetin käyttäjinä.

  Lue loput

Otavan oppikirjailijoiden kesäjuhlaa vietettiin tänä vuonna merellisissä tunnelmissa. Sadepilvet väistyivät Helsingin Eteläsataman edustalla olevan ravintola NJK:n yltä juuri oikealla hetkellä, ja maljat kohotettiin alkukesän auringossa.

  Lue loput

Mistä on hyvät ideat tehty, mistä syntyy fiilis, millä keinoin eteenpäin jos ideat loppuvat? EFY2-ryhmä jakaa parhaat vinkkinsä Tähdellisen lukijoille.

  Lue loput

Digitalisoituminen on tullut jäädäkseen, ja sähköisistä aineistoista on tullut osa oppimateriaalien tuoteperheitä. Mitä kaikkea digitaalisella osastolla sitten tehdään? Siitä kertoo verkkosuunnittelija Heini Ruuskanen.

  Lue loput

Otava on myynyt alakoulun matematiikan Tuhattaituri-sarjan Ruotsiin Studentlitteratur AB:lle. Kauppa koskee esiopetuksen ja alakoulun 1.–3. luokkien aineistoja. Favorit matematik -sarja ilahduttaa naapurimaamme koululaisia todennäköisesti syksystä 2012 alkaen.

  Lue loput

Lukion äidinkielen ja kirjallisuuden oppikirja Särmä juhlii yksivuotissyntymäpäiviään palkintotunnelmissa. Tämän vuoden aikana kirja on nimetty kauneimmaksi oppikirjaksi ja valittu Euroopan parhaimpien oppikirjojen joukkoon.

  Lue loput

Otava vei viime keväänä koko potin, kun Kuvittajat ry jakoi Kieku-, Kaiku- ja Kukko-palkinnot. Kaikki palkinnonsaajat, Oili Tanninen, Jussi Kaakinen ja Carlos da Cruz, ovat kuvittaneet kirjoja Otavalle.

  Lue loput

Noin sata vuotta sitten Otavan graniittilinnan katutason ikkunoiden takana jyrisivät painokoneet. Nyt samoissa tiloissa levittäytyy ilmava ja moderni kirjamyymälä. Aiemmin pieni mutta kodikas Otavan Kirjakauppa Helsingin Uudenmaankadulla on saanut roimasti lisätilaa. Entiseen verrattuna laajuutta on yli kolminkertaisesti.

  Lue loput

Huippuluentoja eri puolilta maailmaa ja suora lähetys netissä: ensimmäistä kertaa järjestetty Campus-seminaari oli menestys.

  Lue loput

Otavan lastenkirjailija Mauri Kunnas sai Suomi-koulujen kirjailijapalkinnon, jonka myöntää Suomi-koulujen tuki ry. Palkinto jaettiin ensimmäistä kertaa.

  Lue loput