Tähdellistä

Otavan oppikirjailijoiden verkkolehti

Numero 2/2009

Vuoden lähestyessä taas loppuaan haluaisin pysähtyä miettimään erästä elintärkeää asiaa: millainen on kustantajan ja oppikirjailijan välinen hyvä suhde?

  Lue loput

Kustannusala on tänä syksynä ollut julkisuudessa paljon esillä. Draamaa on riittänyt: talouden epävarmuuden ja kustannusalalla häämöttävän toimialamurroksen lisäksi kuohuntaa ovat aiheuttaneet henkilövaihdokset.

  Lue loput

”Pitää olla jotain, missä silmä lepää”, sanoi kollega. Jokaisella taitaa olla jokin esine, josta pitää erityisesti. Pieni kierros paljasti yhtä sun toista hauskaa otavalaisten mieltymyksistä.

  Lue loput

Kirjailija sai lukiossa ruotsista ehdot, mutta myöhemmin hänestä tuli innokas Ruotsin ja ruotsin kielen ystävä. Tällä hetkellä häntä kiinnostaa suomalainen kansallisurheilu.

  Lue loput

Tähdellisen lukijat ja toimitus liputtavat laadukkaiden oppikirjojen puolesta. Mutta luetaan koulussa muutakin kuin oppikirjoja. Kaunokirjallisuus kuuluu pulpettiin heti ensimmäiseltä luokalta, eikä lukeminen rajoitu vain äidinkielen tunnille.

  Lue loput

Kiuruveden lukio sai viime syksynä Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiöltä 17 500 euron apurahan Matematiikan virtuaalikeidas -hankkeeseen. Apuraha on kolmivuotinen.

  Lue loput

Otavan yhteistyökumppanit ja tuotteet näkyvät monin tavoin julkisuudessa. Tunnustusta ja palkintoja on jälleen annettu ja saatu. Ansioituneita ovat tällä kertaa Katri Kirkkopelto, Gua Vainio, Signmark, Oppivat otukset ja Tuhattaituri.

  Lue loput

Kun oppikirjailija ahertaa käsikirjoituksen parissa, kustannustoimittaja puurtaa tahollaan. Mitä kaikkea kuuluu hänen työhönsä? Asiaa valotti kustannustoimittaja Titta Tunkkari.

  Lue loput

Lukion Forum-sarjan historiankirjoja tekee nelihenkinen oppikirjailijaryhmä, joka on työskennellyt yhdessä jo yli kuusi vuotta. Viime keväänä pyörähti käyntiin toinen kierros, kun ensimmäisten pakollisten kurssien kirjoja alettiin uudistaa.

  Lue loput