Tähdellistä

Otavan oppikirjailijoiden verkkolehti

Numero 1/2017

Tähdellistä-lehti uudistuu tänä lukuvuonna. Olemme lisänneet juttuihin kommentointimahdollisuuden ja toivomme runsasta keskustelua juttujen aiheista. Muista myös osallistua kyselyyn!

  Lue loput

Kielten oppikirjailijaryhmät erottuvat muista oppimateriaalien työryhmistä siten, että niihin yleensä kuuluu yksi natiivitekijä. Natiivi on henkilö, joka on kotoisin siitä maasta, jonka kielen oppimateriaalia tehdään.

  Lue loput

Oppimateriaalien digitiimi pitää julkaisut järjestyksessä ja verkon virtaavana.

  Lue loput

Konseptisuunnittelu on koko projektin tärkein vaihe. Huolellinen konseptisuunnittelu näkyy lopputuloksessa hyvänä laatuna.

  Lue loput

Koiramäen Suomen historia on juuri ilmestynyt. Ainutlaatuinen kuvakirja herättää henkiin Suomen historian vaiheita ja henkilöitä 1500-luvulta 1800-luvulle.

  Lue loput

Otavan oppikirjailijoiden kesäseminaari järjestettiin Svenska handelshögskolanin tiloissa Helsingissä 8. kesäkuuta. Pääpuhujat käsittelivät esityksissään muun muassa teknologiaa ja empatiaa.

  Lue loput

Uusi OPS on käytössä. Onhan kaikki 549 sivua jo otettu haltuun?

  Lue loput

Päivälehden museon näyttelyyn Viisi ihmeellistä aarretta – seikkailu oppikirjojen kuviin on koottu kuvituksia eri kustantajien oppimateriaaleista vuosien varrelta. Näyttely on ollut koettavissa maaliskuun lopusta lokakuun alkuun.

  Lue loput

Kustannusosakeyhtiö Otava on hankkinut vähemmistöosakkuuden Operantes Oy:stä, joka kehittää ja ylläpitää Varaope-palvelua. Palvelu on rakennettu helpottamaan koulujen ja päiväkotien sijaisjärjestelyjä.

  Lue loput

Amisreformissa ammatillinen koulutus uudistetaan osaamisperusteiseksi ja asiakaslähtöiseksi. Samalla lisätään oppimista työpaikoilla sekä puretaan sääntelyä ja päällekkäisyyksiä.

  Lue loput

Otavan Kirjasäätiön vuoden 2017 oppimateriaalipalkinto on myönnetty oppikirjailija Martti Heinoselle (s. 1951).

  Lue loput