Tähdellistä

Otavan oppikirjailijoiden verkkolehti

Numero 1/2016

…minulle vastattiin, kun kysyin, voiko pääkirjoituksen kirjoittamisesta kieltäytyä. Siksi nyt kirjoitan – tietenkin. Tuntuu turvalliselta ja useimmiten helpolta toimia niin kuin on tapana. Moni asia hoituu tehokkaasti ja muitta mutkitta silloin, kun on olemassa hyväksi koettuja tapoja tehdä asioita.

  Lue loput

Tutkimusmatkalla uuteen oppiaineeseen ovat samannimisen oppimateriaalisarjan tekijät, joita on peräti kolmetoista. Lähtökohtana alakoulun Tutkimusmatka-sarjalle on uuden opetussuunnitelman mukanaan tuoma oppiaine, ympäristöoppi. Tähdellistä-lehti haastatteli Outi Kuuselaa, joka on yksi sarjan oppikirjailijoista.

  Lue loput

On aloitettava tunnustuksella. En ole koskaan erityisemmin pitänyt koulukirjoista. Se on hiukan kummallista, koska yleisesti ottaen rakastan kirjoja ja olen lapsesta asti lukenut paljon. Mutta jokin koulukirjoissa tökkii.

  Lue loput

Suomen tietokirjailijat palkitsi opetusalan tammikuisilla Educa-messuilla kaksi Otavan oppikirjailijaa. Oppikirjailijapalkinnon saivat Helsingin Suomalaisen Yhteiskoulun apulaisrehtori ja kieltenopettaja Marja Jegorenkov sekä Tikkurilan lukion äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja Heleena Puolitaival.

  Lue loput

Koulumaailmaa hämmentää tällä hetkellä niin digitaalisuus kuin uusi opetussuunnitelmakin. Näihin ja moneen muuhun asiaan saa apua myös Otavan oppimateriaalien asiakaspalvelusta. Ja jos vastausta ei aina heti löytyisikään, niin asiaa pyritään selvittämään. Kaikkia yritetään auttaa mahdollisimman hyvin.

  Lue loput

Otavan aikuis- ja ammattiaineiden liiketoimintapäällikkönä aloitti viime kesänä Heli Peltonen.

  Lue loput

Kesäinen Pori kokoaa ajankohtaisen poliittisen keskustelun ja keskustelijat yhteen Suomi Areenalle. Viime kesän tapahtuma oli erityisen suosittu siksi, että hallitusohjelman tarkennukset tehtiin pitkälti vasta sen jälkeen. Myös oppimateriaalikustantajat ja Suomen Kustannusyhdistys olivat mukana viime kesän Suomi Areenalla.

  Lue loput

Kesällä 2015 järjestettiin nuorille Safari-leiri, jossa Otava oli mukana kumppanina. Nuoret saivat ratkottavakseen kysymyksen: ”Minkälaisia ovat innostavat oppimateriaalit enenevästi digitaalisessa yhteiskunnassa?”

  Lue loput

Tulevaisuus ja historia kohtasivat Otavan oppikirjailijoiden koulutuspäivässä 10. kesäkuuta viime vuonna. Ensin kuunneltiin mielenkiintoisia puheenvuoroja Hankenilla, sitten juhlittiin 125-vuotiasta Otavaa Uudenmaankadun sisäpihalla.

  Lue loput

Paitsi yksi uuden Reitti-opomateriaalin tekijöistä Petri Nieminen on myös ulkoiluharrastusten monitoimimies, jonka lajivalikoimaan kuuluu muun muassa koskimelontaa, siipipurjehdusta ja leijahiihtoa. Kuulostaa perusjumppaajan korviin aika extremeltä, mutta Petri itse puhuu pikemminkin elämysurheilusta.

  Lue loput