Tähdellistä

Otavan oppikirjailijoiden verkkolehti

Numero 1/2014

Kirja-alan suurin vuosittain järjestettävä tapahtuma on Frankfurtin kirjamessut lokakuussa. Ensi syksyn messut kiinnostavat erityisesti meitä suomalaisia, sillä vuoden 2014 teemamaa on Suomi, ja esille pääsevät myös suomalaiset oppimateriaalit.

  Lue loput

Anna Blom halusi jo lapsena kertoa tarinoita. Haaveena oli ura kirjailijana, mutta isä neuvoi tytärtään opiskelemaan toimittajaksi. Toimittaja Annasta tulikin, mutta hän on myös Galleri- ja Megafon-kirjasarjojen oppikirjailija. Megafon-sarjassa Anna on saanut kertoa tarinoita myös videoiden kautta.

  Lue loput

Otavassa käynnistyi tammikuussa jo toinen yhtiön oma digitaalisen osaamisen valmennusohjelma. Tavoitteena on lisätä ymmärrystä digitaalisuudesta ja siitä, miten sähköisyys vaikuttaa kustantamiseen. Viime vuoden osallistujat olivat valmennuksen antiin tyytyväisiä.

  Lue loput

Kukaan muu ei järjestä elämää puolestasi, joten hyvinvointisi on useimmiten omissa käsissäsi.

  Lue loput

Otavan oppimateriaalien osastoassistenttien ansiota on se, ettei oppikirjailija joudu matkaamaan markkinointitilaisuuteen apostolinkyydillä tai yöpymään taivasalla oppikirjakokouksen jälkeen. Tähdellisen haastattelussa selviää, mitä osastoassistenttien työpäivään kuuluu.

  Lue loput

Lukion kemian Mooli-sarjan oppikirjailija Leena Turpeenoja harrastaa huonekalujen verhoilua perinteisin menetelmin. Kuopiolainen Leena innostui verhoilusta viitisen vuotta sitten.

  Lue loput

Sähköisen oppimisen Bett-messut järjestettiin Lontoossa 21.–24. tammikuuta. Messupaikkana oli London Excel -messukeskus. Tällä kertaa messuille lähti Otavasta yksi kustannustoimittaja jokaiselta kustantavalta osastolta sekä digiosastolta.

  Lue loput

Sähköiset materiaalit kiinnostivat Helsingissä Educan-kävijöitä 24.–25. tammikuuta, ja Otavan osastolla vilinää riitti.

  Lue loput

Tuula Kallioniemi sai Turun kirjamessuilla kaksi merkittävää lastenkirjallisuuden palkintoa.

  Lue loput