Tähdellistä

Otavan oppikirjailijoiden verkkolehti

Numero 1/2013

Digitaalisuus on jännä juttu. Uutisia ja puheita kuunnellessa tuntuu välillä siltä, että omat iPadit tekisivät kaikista viisaita. Olen kuitenkin valitettavasti nähnyt monta tapausta, joissa iPad tai uusi tabletti ei ole tehnyt käyttäjästään yhtään fiksumpaa.

  Lue loput

Oppimateriaalien digitalisoitumiseen liittyy intohimoja ja samalla jonkin verran pelkoja. Kukaanhan ei vielä tiedä, mihin suuntaan opetuksen arki tulevaisuudessa muuttuu. Tämän tietää myös digitaalisen kustantamisen osaston kustannuspäällikkö Fredrik Rahka.

  Lue loput

Vuosien varrella olen tehnyt oppimateriaalia yksin, kolmen, neljän ja viiden hengen tiimeinä. Nyt meitä on kuusi kirjoittajaa ja vielä kaiken kruununa ammattikirjailija mukana yhteistyössä. Siis tähtiä kuin Otavassa.

  Lue loput

Tammikuun koittaessa opettajainhuoneisiin alkaa ilmestyä varmoja kevään merkkejä: energiset yhteysopettajat suhaavat taas ympäri Suomen ja kantavat mukanaan kilokaupalla oppikirjoja ja pullia.

  Lue loput

Viime vuonna sadatta toimintavuottaan juhlinut Suomalainen Kirjakauppa siirtyi Otava-konsernin omistukseen syksyllä 2011. Kirjakaupalla on merkittävä rooli ketjussa, jossa käsikirjoitus konkretisoituu opiskelijan käytössä olevaksi oppikirjaksi.

  Lue loput

Oppikirjailija Eija Raitala on löytänyt nia-tanssista lajin, joka hoitaa samalla kertaa sekä ruumista että sielua. Tähdellistä-lehden uudessa juttusarjassa oppikirjailijat kertovat harrastuksistaan, jotka tuovat iloa arkeen.

  Lue loput

Tässä Tähdellistä-lehden numerossa kurkistetaan Otavan entiselle kassaosastolle ja esitellään sen historiallisia taideteoksia.

  Lue loput

Kaksi Otavan oppikirjailijaa palkittiin Educa-messuilla oppikirjailijapalkinnolla. Suomen tietokirjailijat ry:n myöntämän palkinnon saivat Karin Ihalainen ja Kimmo Päivärinta.

  Lue loput

Biologian ja maantieteen opettajien liitto BMOL ry on valinnut vuoden 2012 biologian ja maantieteen opettajaksi turkulaisen Nina Branderin. Voittaja julkistettiin marraskuun puolivälissä Helsingissä pidetyillä liiton syyspäivillä.

  Lue loput

Otavan oppikirjailija Leena Paasio-Leimola on valittu viime vuoden mediakasvattajaksi. Hän on tehnyt pitkään erittäin laadukasta työtä mediakasvatuksen hyväksi, kertovat palkinnon perustelut.

  Lue loput

Otava järjesti syksyllä 2012 kuvituskilpailun, jossa etsittiin uusia kuvittajakykyjä erityisesti oppimateriaaliprojekteihin.

  Lue loput

Helsingin yliopistoon on perustettu tietokirjallisuuden professuuri. Vaikka 90 % kotimaisten kirjailijoiden teoksista on tietokirjallisuutta, tähän saakka kaikki Suomen 25 alan professuuria liittyvät kaunokirjallisuuden opetukseen ja tutkimukseen.

  Lue loput