Tähdellistä

Otavan oppikirjailijoiden verkkolehti

Numero 1/2012

Taas on vuosi aherrusta takana ja työn tuloksia esitellään opettajille. Oppikirjojen markkinointitilaisuudet pyörivät kiihkeimmillään. Muutaman viikon päästä peruskoulut tekevät jo ensimmäisiä kirjatilauksia, ja niin oppikirjailijat kuin kustantamon väkikin elävät kihelmöivän jännityksen vallassa.

  Lue loput

Jokaisessa Saa laulaa! -ryhmän palaverissa sanotaan ja tehdään jotain kuolematonta. Hyvällä meiningillä syntyy Suomen tuoreimpia musiikin oppikirjoja.

  Lue loput

Kotona taas. Takana Oulu, Rovaniemi, Vaasa ja Kokkola. Tulevilla viikoilla Hämeenlinnaa, Lahtea, Tamperetta, Jyväskylää, Turkua… Käynnissä on siis kevään markkinointikiertue, ja oppikirjailijat ovat tien päällä. Silmäpusseista huolimatta homma maistuu taas mukavalta.

  Lue loput

Sosiaalinen media houkuttelee imuunsa myös oppikirjasarjoja. Facebookissa ensimmäisen askeleen ovat ottaneet Otavan yläkoulun Forum ja lukion Särmä. FB-ryhmän ylläpito on hedelmällistä mutta työläämpää kuin voisi etukäteen ajatella.

  Lue loput

Esittelytilaisuuksia ja koulukäyntejä: kirjalaatikoita ja pullantuoksua. Keski-Suomen alueesta vastaava Jonne Rautio kertoo, millaista on myyntipäällikön työ.

  Lue loput

Viisi vuotta sitten Otava sopi tokiolaisen kustantamon Akashi Shotenin kanssa yläkoulun historian ja yhteiskuntaopin kirjasarjan kääntämisestä japanin kielelle. Viime syksyllä postiljooni kantoi taloon uunituoreet japaninkieliset Historian tuulet 7–8- ja Yhteiskunnan tuulet 9
-oppikirjat.

  Lue loput

Viime syksynä Tähdellistä-lehden lukijaäänestyksessä parhaaksi kokouspaikaksi valittiin Koukku-kabinetti.

Mikä tuossa kokouspaikassa sitten koukuttaa? Tähdellistä-toimitus penkoi vanhoja arkistoja ja selvitti Koukun historiaa ja nykypäivää.

  Lue loput

Otavassa kävijää ihastuttavat rakennuksen jugendarkkitehtuurin lisäksi lukuisat taideteokset. Seinillä riippuu arvokkaita maalauksia, ja ikkunalaudoilla seisoo jylhiä patsaita.

Tähdellistä-lehti esittelee tässä ja seuraavissa numeroissa lukijoilleen joukon Otavan taideteoksia.

  Lue loput