Tähdellistä

Otavan oppikirjailijoiden verkkolehti

Numero 1/2011

Karkasimme perheen kanssa muutamaksi päiväksi pakkasta pakoon Pariisiin. Matka ei ollut perinteinen hiihtolomareissu, mutta kävelimme ympäri kaupunkia varmaan lähes yhtä paljon kuin moni hiihtää Lapin laduilla.

  Lue loput

Oppikirjoja tehdessä sattuu välillä hauskoja kommelluksia. Tässä lehdessä julkaisemme oppikirjojen esittely- ja koulutustilaisuuksissa tapahtuneita sattumuksia vuosien varrelta.

  Lue loput

Oppimateriaalien sähköistymisestä on puhuttu jo pitkään. Vastauksena opettajien toiveisiin loimme viime vuonna sähköisten opetusaineistojen konseptin, jota lanseeraamme nyt kaikissa uusissa sarjoissamme.

  Lue loput

Miten Empiria-ryhmä keksii uusia, havainnollisia oppilastöitä, jotka voi toteuttaa fysiikan luokasta löytyvillä välineillä? Voivatko ideat loppua? ”Itse asiassa tällaista tilannetta ei kohdalleni ole tullut”, kertoo Empiria-sarjan oppikirjailija Pasi Ketolainen.

  Lue loput

Saku Tuominen on luovan ajattelun pioneereja Suomessa. Hänen ideoimiaan tv-formaatteja on myyty yli kahteenkymmeneen maahan. Entinen tv-tuottaja Tuominen toimii nykyisin kouluttajana ja yrittäjänä.

  Lue loput

Sami Saramäki on kuvittaja ja graafinen suunnittelija, jonka töihin yksikään kirjakaupassa kävijä ei voi olla törmäämättä. Sami on suunnitellut kymmenittäin kirjojen kansia, kuvituksia kirjoihin ja lehtiin, levynkansia, julisteita – ja Otavan uuden Taikamaan aapisen koko runsaan kuvituksen.

  Lue loput

Lapsena en koskaan haaveillut kirjoittamisesta, saati sitten oppikirjailijan urasta, vaikka pikkutyttönä pidinkin aina jonkinlaista päiväkirjaa ja kirjoittelin runoja.

  Lue loput

Suomen sarjakuvaseuran Puupäähattu-palkinnon on saanut taiteilija Tommi Musturi.

  Lue loput

Suomen Kulttuurirahaston Kylli Kosken rahasto on myöntänyt Liisa Kalliolle 10 000 euron palkinnon. Palkinto myönnetään ansiokkaasta työstä lastenkulttuurin hyväksi.

  Lue loput

Matti Karhima sai vuoden alussa Suomen tietokirjailijat ry:n myöntämän oppikirjailijapalkinnon, joita jaetaan vuosittain ”tunnustuksena laajasta ja ansiokkaasta oppiteostuotannosta”.

  Lue loput

”Kirja on selviytymisen työkalu”, väittää Trainers’ Housen entinen toimitusjohtaja Jari Sarasvuo luennoidessaan viime marraskuussa Otavan Kustantamisen uudet tuulet -sarjassa aiheesta Muuttuuko kustantaminen ja mihin suuntaan. ”Kun elämä lyö haavan, loppuelämä on haavan parantamista.”

  Lue loput

Teuvo Sankila aloitti 14. helmikuuta oppimateriaaliyksikön kustannusjohtajana. Kuultuaan, että hänet on valittu yksikön uudeksi vetäjäksi, hänet valtasi valtava innostus päästä jatkamaan oppimateriaalien kehittämistä yhdessä talonväen ja oppikirjailijoiden kanssa.

  Lue loput

Otavan oppikirjailija, oululainen Anne Ontero valittiin vuoden kieltenopettajaksi 2010.

  Lue loput