Tähdellistä

Otavan oppikirjailijoiden verkkolehti

Pääkirjoitus

Uuden äärellä

Palasin juuri hämäläiseltä maatilalta takaisin kaupungin valoihin. Ero on näin syksyllä aivan käsin kosketeltava: maaseudun pimenevässä illassa ei toden totta näy valon pilkahdustakaan, jos himmeänä kajastavaa pihapolun lyhtyä ei oteta huomioon. Teki mieli sulkea ovet ja portit hyvissä ajoin illansuussa ja vetäytyä leivinuunin lämpöön tuvan nurkkaan.

Olen tähän saakka ollut kaupunkilaiseläjä. Pikkuhiljaa viime kesän ja tämän syksyn aikana olen kuitenkin päässyt kurkistamaan uuteen maailmaan – heinätöihin (rinteen niittäminen ilta-auringossa), sadonkorjuun yksityiskohtiin (raparperin korjuun tulee tapahtua nyhtämällä eikä veitsellä leikaten) sekä talon ja pihan valmisteluun talven tuloa varten (lämmityskattilan käynnistäminen ja puolitoistahehtaarisen pihan haravointi kaksivuotiaan kanssa).

Myös Tähdellistä-lehti uudistuu tänä lukuvuonna. Juttukategoriat lisääntyvät ja selkiytyvät, jotta haku toimisi paremmin. Samalla lisäämme kaikkiin juttuihin kommentointimahdollisuuden. Toivomme runsasta ja hyvin argumentoitua keskustelua juttujen aiheista. Otamme mielihyvin vastaan myös palautetta lehdestä ja toiveita tulevaisuutta varten.

Innostavaa ja luovaa syksyä kaikille!

Leija Arvassalo
Kuva Marja Viskari

Julkaistu numerossa 1/2017