Tähdellistä

Otavan oppikirjailijoiden verkkolehti

Palkinnot

Oppimateriaalipalkinto Martti Heinoselle

Martti Heinonen sai Otavan kirjasäätiön oppimateriaalipalkinnon.

Otavan Kirjasäätiön vuoden 2017 oppimateriaalipalkinto on myönnetty oppikirjailija Martti Heinoselle (s. 1951). Hänen tuotantonsa on poikkeuksellisen laaja ja monipuolinen. Heinonen on tehnyt suosittuja oppimateriaaleja matematiikkaan, fysiikkaan, kemiaan ja ympäristöoppiin. Kiitosta ovat keränneet erityisesti pedagogiset ratkaisut, innostavat tehtävät ja ajankohtaiset esimerkit.

Yli 30 vuotta oppikirjailijana toiminut Martti Heinonen tunnetaan myös opetuksen digitalisoimisen uranuurtajana. Heinonen teki Kouluhallitukselle ensimmäiset selvitykset tietokoneavusteisesta opetuksesta jo 1980-luvun lopulla. Hänen tuoreimmassa projektissaan, yläkoulun fysiikan ja kemian oppimateriaalisarjassa Titaanissa, digitaalisuus on oleellinen osa opetusta.

Otavan Kirjasäätiön oppimateriaalipalkinto jaetaan vuosittain. Sen arvo on 15 000 euroa.

Leija Arvassalo
Kuva Arto Wiikari

Julkaistu numerossa 1/2017