Tähdellistä

Otavan oppikirjailijoiden verkkolehti

Tapahtumat

Uudistunut Otavan Kirjakauppa kutsuu viihtymään


Noin sata vuotta sitten Otavan graniittilinnan katutason ikkunoiden takana jyrisivät painokoneet. Nyt samoissa tiloissa levittäytyy ilmava ja moderni kirjamyymälä. Aiemmin pieni mutta kodikas Otavan Kirjakauppa Helsingin Uudenmaankadulla on saanut roimasti lisätilaa. Entiseen verrattuna laajuutta on yli kolminkertaisesti.

Kirjakaupan uusia tiloja juhlittiin elokuun lopulla Taiteiden yönä, jolloin tapahtumapaikalla vieraili yli tuhat kävijää. Avajaissanat lausui kirjailija Laila Hirvisaari, jonka teoksia Otava on julkaissut jo vuosikymmeniä. Iltapäivän ja illan aikana äänessä oli runsaasti Otavan ja Liken kirjailijakuntaa: kuultiin kirjailijahaastatteluja, runonlausuntaa ja Alivaltiosihteerin verbaaliakrobatiaa. Kirjailijat myös signeerasivat teoksiaan, ja sekä kirjakaupassa että kadulla jaettiin lähes kaksituhatta ilmapalloa.

Hyllymetreittäin kirjoja

Vanhaan porttikongiin rakennettu värikäs sisääntuloaula johdattaa asiakkaat kirjakaupan valoisiin tiloihin. Uudistetussa myymälässä kirjoja on hyllymetreittäin: kaikki Otavan ja Liken teokset sekä Suuren Suomalaisen Kirjakerhon kuukaudenkirjat. Kustantamon julkaisemiin sähkökirjoihin voi tutustua kirjakaupan lukulaitteilla, ja myöhemmin on mahdollista kuunnella äänikirjoja.

Otavan kirjamyymälä toivottaa niin opiskelijat, opettajat kuin oppikirjailijatkin tervetulleiksi katselemaan uusia oppimateriaaleja. Vanhalla puolella ovat esillä eri kouluasteiden kirjat. Henkilökunta auttaa mielellään kaikenlaisten kysymysten ratkomisessa.

 

Elämyksiä arkeen

Kirjakauppa-alan uusimpia trendejä on tarjota asiakkaille ostosten teon lomassa elämyksiä. Myymälässä järjestetään kirjailijatapaamisia ja muita pienimuotoisia tapahtumia. Kirjoja ja aulasta löytyviä Otavamedian aikakauslehtiä voi selailla rauhassa istuskellen ja vaikka teetä tai kahvia hörppien. Pikkuväki voi puolestaan syventyä kuvakirjojen maailmaan rennosti lasten nurkkauksen pehmopalleilla.


Viihtyisyyttä tiloihin luovat pienet yksityiskohdat: aulan veikeät kattolamput ja tapetti, joka on sommiteltu Otavan eri vuosikymmenten kirjankansista; valaistut mainosjulisteet, historiallinen valokuva, vanha myymäläkyltti ja peltiset retrovalaisimet.

Pidentyneet aukioloajat

Kirjakaupan aukioloajatkin ovat muuttuneet: arkisin myymälä on auki klo 18 asti, ja nyt ostoksille voi tulla myös lauantaisin.

AUKIOLOAJAT:

ma–pe     klo 10–18

la             klo 10–15

Lämpimästi tervetuloa uudistuneeseen Otavan Kirjakauppaan!

Toivomuksia ja ideoita voi lähettää osoitteeseen:

kirjakauppa@otava.fi

Liisa Saarenheimo
Kuvat Marja Viskari
Pohjapiirros Maikki Rantala

Julkaistu numerossa 2/2011