Tähdellistä

Otavan oppikirjailijoiden verkkolehti

Oppimateriaalit

Särmälle palkintoja Suomessa ja Frankfurtissa

Lukion äidinkielen ja kirjallisuuden oppikirja Särmä juhlii yksivuotissyntymäpäiviään palkintotunnelmissa. Tämän vuoden aikana kirja on nimetty kauneimmaksi oppikirjaksi ja valittu Euroopan parhaimpien oppikirjojen joukkoon.

Lokakuisilla Frankfurtin kirjamessuilla Särmälle jaettiin hopeamitali Best European Schoolbook Awards 2011 -kilpailussa. Kilpailuun osallistui 41 oppikirjaa kahdeksastatoista Euroopan maasta.

Palkintoperustelujen mukaan Särmä pohjaa ajankohtaisiin käsityksiin kielestä, taiteesta ja viestinnästä. Koko lukioajaksi tarkoitetun Särmän on kirjoittanut joukko opettajia, toimittajia, tutkijoita ja valokuvaajia: Vesa Haapala, Inkeri Hellström, Janna Kantola, Tuomas Kaseva, Riitta Korhonen, Sari Kuohukoski, Heidi Kärki, Minna Maijala, Harri Mustonen, Heleena Puolitaival, Janne Saarikivi, Merja Salo ja Juhana Torkki.

Palkintoraati kiitti myös Särmän kokonaisvaltaista graafista suunnittelua.

Kirjan ulkoasu on noteerattu kotimaassakin. Viime maaliskuussa Särmälle myönnettiin Vuoden kaunein oppikirja 2010 -palkinto. ”Loistavaa, että tekijöillä ja taittajilla on riittänyt särmää uudistaa suomalaista oppikirjallisuutta”, palkintoperusteissa sanotaan. ”Tekee mieli takaisin kouluun.”

Eeva Lahdenmäki
Kuva Marja Viskari

Julkaistu numerossa 2/2011