Tähdellistä

Otavan oppikirjailijoiden verkkolehti

Yleistä

Lukeminen tuo iloa elämään

Syksy on jo pitkällä, lehdet lähes varisseet puista – mutta ilmat ovat vielä lämpimiä ja kuulaita. Hyvä kumppani pimeneviin iltoihin on mieluisa ja ajatuksia avartava kirja tai lehti.

Suomalaislapset ovat taitavia lukijoita, ja Suomessa lukemista arvostetaan. Olemme innokasta lukijakansaa, vaikka lukemiseen käytetty aika onkin vähentynyt viimeisten kymmenen vuoden aikana. Kirjoja ostetaan silti yhä koteihin mutta myös lainataan kirjastosta eniten Pohjoismaissa.

Viime viikonvaihteessa päättyneillä Helsingin kirjamessuilla kävi neljän päivän aikana ennätysyleisö, lähes 81 000 vierasta, tutustumassa kustantajien uutuustarjontaan ja antikvariaattien aarteisiin. Avajaisissa julkistettiin Rakkaudesta kirjaan -tunnustuspalkinnon saajat. Tänä vuonna palkinto jaettiin viiden kirjabloggaajan kesken. Ennen kirjoja ruodittiin nokitusten lukupiireissä, nyt lukukokemuksia jaetaan myös verkossa.

Otava-konserni lanseerasi viime keväänä kampanjan, jolla suomalaisia houkutellaan lukemaan. Lukeminen on pääasia -kampanja muistuttaa, että lukuharrastus tuo iloa elämään. Lukeminen viihdyttää, piristää ja rentouttaa. Se myös synnyttää uusia keskustelunaiheita sekä vähentää ennakkoluuloja ja auttaa ymmärtämään toisia ihmisiä ja kulttuureja. Käykääpä tutustumassa kampanjaan liittyviin lukeminen.fi-sivuihin. Siellä on tarjolla kirja-arvioita ja lukuvinkkejä ja siellä voi esittää mielipiteitä ja ottaa osaa keskusteluihin.

Liisa Saarenheimo
Kuva Marja Viskari

Julkaistu numerossa 2/2011